Over HOVO

HOVO Zuyd wil zoveel mogelijk mensen laten leren. Want leren is leuk, daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen. En of je nu 8 bent of 88, uitgeleerd zijn we nooit. Al sinds 1990 biedt HOVO Zuyd (voorheen HOVO Limburg) een scala aan inspirerende cursussen voor volwassenen op academisch en HBO-niveau. Een cursus volgen bij HOVO Zuyd is leren zonder examens, scripties en diploma’s. U hoeft uw bekwaamheid niet meer te bewijzen en zeker niet aan ons. Ook heeft u geen specifieke vooropleiding nodig om een cursus te volgen. Iedereen die meer wil weten is bij ons van harte welkom.

HOVO Zuyd is een initiatief van Hogeschool Zuyd. Naast cursussen en leergangen staan er bij HOVO Zuyd ook regelmatig bijzondere lezingen, excursies, theatervoorstellingen en reizen op het programma. Voor de komende jaren hebben we ons tot doel gesteld nog meer nieuwe vormen van inspirerend onderwijs te ontwikkelen en daarbij zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het fenomeen ‘een leven lang leren’.

Onze docenten maken het verschil

De kwaliteit van ons onderwijs staat of valt met de kwaliteit van onze docentengroep. Onze docenten worden dan ook met veel zorg en aandacht geselecteerd. Hoewel onze docenten allemaal hun eigen expertises en interesses hebben is er één ding wat hen bindt: passie voor kennis. Kennis die ze bovendien op een inspirerende manier weten over te brengen. Hoe? Met humor, uitdagende stellingen, een pittige discussie of een totaal andere kijk op zaken. Onderwijzen is een kunst. Een kunst die bij HOVO Limburg uiterst serieus wordt genomen.

HOVO?

Veel Nederlandse universiteiten en hogescholen richten zich naast het onderwijs van jongeren ook op het onderwijs van 50-plussers. In 1986 ging het eerste HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) van start in Groningen. Inmiddels zijn er 13 HOVO’s die allemaal zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie HOVO Nederland. Op de website van HOVO Nederland vindt u meer informatie over onze collega-HOVO’s.